TILBURG 2016  Tilburge Kermis 2016
Dinsdag 19 Juli
Vanmorgen zijn in de vroege ochtend de eerste opbouw werkzaamheden voor de grootste kermis van de BeNeLux, het groots Tilburgse Horeca Feest begonnen.
Afgelopen zaterdag (16 Juli) was men in de stadhuisstraat al begonnen met het bouwen, belachelijk (!!), oke nu hoeven er dit jaar geen kermiswagens meer door maar toch.
Op het Piusplein was men gisteren (Maandag 18 Juli begonnen met het bouwen van dit gedrocht, waar is toch die tijd gebleven dat je op het terras kon zitten en naar de kermis kijken ??
Idem op de Heuvel waar ze vast de trottoir vol zetten met het terras voor aanstaande vrijdag..... kunnen ze straks weer geen zeuren als er een kermisexploitant met zijn transporten er tegen aan komt.
De Carrousel, zegt dat ze denken minder mensen te trekken en hebben op de rand een draaimolen achtige rand gezet. Nu nog lichtjes erin.... Het idee kan ik wel waarderen, maar om te zeggen dat ze minder klanten zullen trekken is onzin..... mensen weten toch waar ze zitten.
Tot slot vanmorgen dus de opbouw van de Bierhal, Feesttent / Discotent. Belachelijk dat hun wel ruim 12 uur eerder mogen beginnen met bouwen dan de kermisexploitanten. (Deze mogen vandaag rond 20.00 uur enkel oprijden, opbouwen mogen ze pas op woensdag). Verder blijft het belachelijk dat deze tent van de lokale horeca is. Men moet maar eens kijken wat er jaren terug op het Koningsplein stond “een echte Duitse Bierhal”... met DUITSE live muziek en geen herrie en disco verlichting. Gewoon zoals een Biertent hoort te zijn. Deze was overigens ook van een kermisexploitant.
Kortom de opbouw is begonnen, vanavond om 20.00 uur zullen we de eerste kermisexpoitanten in het centrum van Tilburg zien verschijnen.
Opbouw van de feesttent in de loop van de dag...
Hoewel het vanaf 20.00 uur officieel oprijden was, stonden de eerste wagens al rond 17.30 uur in het centrum van de stad. Helaas kunnen we niet overal gelijk zijn en met het nieuwe gedeelte op de Spoorlaan en Burgermeester Brokxlaan is dat nog moeilijker. Hieronder het resultaat van Stadhuisplein t/m Besterdring.
Stadhuisplein
Experience
Cake Walk
Break Dance (Nr. 3)
Koningsplein (Nostalgische Kermis)
Golfbaan (Wald Iddyle)
De Spin
De Rups
De Metro
Schaduwkabinet
Paleisring
Propeller
Tsunami
Fun House “Fire Department”
Piusplein
Sound Machine
Booster Maxxx