Tilburgse Kermis  Tilburg Kermis 2017
21 JULI
Dit jaar was de soft opening van de kermis al om 15.00 uur. Helaas bleek niet elke exploitant dat te weten en waren er nog een aantal zaken dicht. Een enkeling was nog aan het bouwen en The View was nog aan het testen. Dat laastste is logisch omdat het pas de eerste keer is dat men deze zaak voor het grote publiek heeft opgebouwd. Net zoals met carval “3 uurkes vooraf” zodat dit jaar de officieële opening rond 18.00 uur plaats zou vinden.
Voor de locatie was dit jaar gekozen voor het Sky Wheel van de firma Koevoets & De Vries op de Spoorlaan.
Kermiswethouder Erik de Ridder deed het openingswoord.
Runners World* had de beste Kermis Etalage van Tilburg en ontving daarom een cheque van 250 Eur voor drukwerk tegoed van Q Promotions. * Runners World is te vinden in de Schouwburgpromenade aan de kant van de Kijkshop.
Inmiddels had het Kermis Team een groot deel van de aanwezigen voorzien van “lekstokken” (zuurstokken) voor zien van een lotnummer. Kermiswethouder mocht een aantal keer in de cabine om een winnend nummer te vangen. (Nieuw op de Kermis vang het nummer :))
Als troostprijs gingen er 2x 1 zak verse overheerlijke oliebollen van de firma Richard Voets (locatie Spoorlaan) verloot worden.
Als 3e prijs een Gehakballen Menu voor 4 personen bij Lunchroom De Carroussel. (Schouwburgpromenade)
Als 2e prijs een Lunch voor 2 personen in the Sky. (Bonheur Horeca Group / Bengi Fun; tijdens de Kermis op de Burgemeester Brokxlaan)
Als 1e prijs (Hoofdprijs) een overnachting in een kermiskamer voor 2 personen in het Mercure Hotel op de Heuvel.
De grote openings act was dit jaar Ronnie Tober !
Natuurlijk bracht Ronnie Tober als laatste zijn grote hit ten gehore :                    “Vanavond gaan we naar de Kermis in de Stad” Live gezongen van uit het draaiende Sky Wheel, veel toepasselijker kan niet. De tekst was overigens wel een beetje aan gepast naar de Tilburgse Kermis. Wellicht een nieuwe (kermis) hit.
Hierna was het aftellen en de kermis was officieël geopend.
tijd voor fan foto’s met Ronnie Tober.
Kermiswethouder Erik de Ridder werd geïnterviewd.